Oчакваше се тази сряда да бъде пуснат изходният код на Android

...
Oчакваше се тази сряда да бъде пуснат изходният код на Android
Коментари Харесай

Google отложи пускането на Android 14 в последния момент

Oчакваше се тази сряда да бъде пуснат изходният код на Android 14, но наподобява проектите са се трансформирали. Изглежда, че на производителите на автентично съоръжение е обявено, че Google е отсрочил стартирането.
Прочетете още
Според специалиста по Android Мишаал Рахман OEM производителите са очаквали Гугъл да пусне Android 14 на 6 септември. В последния миг обаче софтуерният колос е решил да отсрочи стартирането на изходния код за идващия месец.

В обявата си в X (бивш Twitter) Рахман загатва, че в този момент OEM производителите са известени, " че уязвимостите, в детайли разказани в бележките за сигурност на Android 14, ще бъдат оповестени на 4 октомври 2023 година ". Това ще бъде същият ден, в който се чака да бъде пусната на пазара серията Pixel 8. В този смисъл Рахман допуска, че Android 14 в действителност ще бъде пуснат в наличност за ъпдейт в същия ден, в който ще бъде пуснат Pixel 8.

Ако това в действителност се случи, за първи път Гугъл ще пусне версия на Android Open Software Project (AOSP) в същия ден, в който се пускат Pixel.

Тъй като се очакваше Android 14 да бъде пуснат този месец, някои производители на автентично съоръжение оповестиха, че тяхната версия на актуализацията ще се появи по-късно през септември. Например OnePlus обяви, че Oxygen OS 14 ще бъде пусната в международен мащаб на 25 септември 2023 година в края на предишния месец. Но не е известно какво ще се случи в този момент. Възможно е на тези ОЕМ производители да бъде подредено да отсрочат стартирането на операционните си системи, до момента в който Android 14 бъде разполагаем в AOSP.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР